לקויי שמיעה אצל ילדים
לדאבוננו, כמות האנשים אשר סובלים מלקויות שמיעה כאלו ואחרות, כל כך גדול שזה בלתי נתפס. מה שיותר לא נחמד לדעת הוא שישנם לא מעט מקרים אשר יכלו להיות מטופלים אחרת ובצורה יותר אפקטיבית, לו הייתה מתגלה לקות השמיעה בשלב מוקדם יותר ובגיל צעיר יותר. בשורות הבאות, אנחנו רוצים לחלוק אתכם את חשיבות ביצוע אבחון ליקויי שמיעה בקרב הילדים, כיצד לבחור מכון מקצועי אשר יוכל לבצע את האבחון הטוב ביותר וגם מספר טיפים קטנים.
בכל רגע נתון בו אתם מרגישים כהורים כי לילד שלכם יש לקות שמיעה או שהוא מתקשה בשמיעה, יש לבצע אבחון שמיעה. את האבחון יש לבצע במקום מיוחד : מכון שמיעה. במכון השמיעה, קיימים כל הכלים והמכשור הנכון לביצוע אבחון ליקויי שמיעה על ילדים (וגם מבוגרים) וזאת לצד ובשילוב צוות אשר עבר הכשרה מלאה ויודע לבצע את האבחון על הצד הטוב ביותר. חשיבות בחירת מכון השמיעה היא גבוהה לאין שיעור ועליכם כהורים לאתר את המקום הטוב ביותר עבור הילד שלכם. הפרמטרים אשר יש לקחת בחשבון הם בין היתר: רמת מקצועיות מכון השמיעה, מוניטין המכון, בחינת הצוות המקצועי וכמובן האם אותו מכון מבצע בדיקות גם לילדים.
השמיעה היא חלק בלתי נפרד מהתפתחות תקינה של דיבור ושפה. נתון שלא נעים לדעת הוא שבערך כל תינוק לאלף תינוקות, סובל מליקוי שמיעה כזה או אחר. ככל שנקדים לזהות את הליקוי וכפועל יוצא את הטיפול בו, כך אותו ילד יוכל להשתלב טוב יותר בקרב הילדים האחרים השומעים. ילד יכול לסבול מליקוי שמיעה בגין סיבות גנטיות או לא גנטיות.
סוגי ליקויים
- עצבי – ליקוי אשר לא ניתן לטיפול והוא נגרם כתוצאה מבעיה בעצב השמיעה או השבלול אשר נמצאים באוזן הפנימית.
- הולכתי – כאשר ישנה בעיה באחד ממרכיבי האוזן (האוזן החיצונית או האוזן התיכונה), עלול להתקיים ליקוי שמיעה הולכתי. מה שקורה בסוג ליקוי זה הוא מעבר לא ראוי של גלי הקול לאוזן הפנימית. הליקוי ההולכתי בר תיקון בעזרת התערבות כירורגית (ניתוח כפתור) או מתן טיפול תרופתי.
- מעורב – סוג ליקוי זה נגרם כאשר שני סוגי הליקויים הקודמים מתקיימים. ככל שהליקוי מופיע בגיל מאוחר יותר, כך יכולות השמירה על השפה ויכולת הדיבור התקינים, גדלות. הליקוי המעורב יכול להופיע לפני שהילדים לומדים לדבר או לאחר מכן.
כל תינוק חייב לעבור בדיקת שמיעה עוד כאשר הוא נמצא בתינוקייה. הבדיקה הבאה מגיעה בגיל שנה אך זאת רק במקרים בהם אין כל חשש מקדים כי ישנה בעיה או ליקוי כלשהו בשמיעה. כך או אחרת, בכל רגע נתון בו אתם כהורים, מרגישים כי ישנה בעיית שמיעה אצל הילד, מהרו לבצע אבחון שמיעה במועד המוקדם ביותר. עקבו אחר הטיפים שלנו לבחירת מכון לבדיקת שמיעה ואל תהססו לשאול כל שאלה או למסור מידע מפורט ככל האפשר למאבחנים.