מכשירי שמיעה אשר משלבים את טכנולוגיית הבלוטות’ נחשבים למתקדמים ביותר מבחינה טכנולוגית. מכשירי שמיעה אלא מסתנכרנים עם סמארטפונים, שעונים חכמים ומערכות דיגיטליות נוספות.
במהלך השנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בטכנולוגיית מכשירי השמיעה גם מבחינת העיצוב, הסגנון והנוחות. לא עוד מכשירי שמיעה גדולים ובולטים, אלא מכשירי שמיעה זעירים, מעוצבים, סמויים, קומפקטיים, ובשלל צבעים שונים. כך שתוכלו להרגיש בנוח להשתמש בהם.
לצד הפיתוחים הרבים המובילים כיום במכשירי השמיעה, ישנה טכנולוגיה אחת בולטת במיוחד שהופכת את המכשירים לגאדג’ט של ממש. מדובר בטכנולוגית הבלוטות’ והיא קיימת במכשירים המתקדמים והאיכותיים ביותר אשר הופכת את השימוש במכשיר השמיעה לחוויתי ויוצאת דופן.
בלוטות’ היא טכנולוגיה לשידור אלחוטי המאפשרת העברת כמות גדולה מאוד של נתונים, במהירות גבוהה, למרחקים קצרים. מכשיר שמיעה הכולל קישורית בלוטות’ הוא מכשיר המכיל אנטנת בלוטות’ המאפשרת לו להתחבר באופן אלחוטי למגוון רחב של מכשירים וטכנולוגיות אחרות, לדוגמא טלפונים ניידים, טלוויזיות חכמות, מערכות שמע חיבור ישיר לרכב ועוד. עם זאת חשוב להדגיש כי לחלק מהשימושים נדרש שימוש באפליקציות ייעודיות.
יתרונות של מכשיר שמיעה עם בלוטות’:
- באמצעות טכנולוגיית הבלוטות’, ניתן להתחבר כמעט לכל סמארטפון, בין אם מדובר במערכת אנדרואיד או IOS של אפל ולהשתמש באפליקציה ייעודית כשלט רחוק להגברה או להנמכה של הווליום של מכשירי השמיעה.
- בחלק מהמכשירים ניתן לשלוח לקלינאי התקשורת בקשה לשינויים והתאמה בעוצמת המכשיר. הדבר נותן מענה מצוין לאנשים המוגבלים בזמן או במרחק גדול ממכון השמיעה.
- יתרון נוסף של מכשיר שמיעה עם טכנולוגיית בלוטות’ הוא האפשרות להנות משיחת טלפון היישר אל המכשיר ומאיכות שמע משמעותית של עוצמת השמע. בניגוד למכשירי שמיעה אחרים שבהם המשתמש מתנתק בכל פעם שמתקבלת או יוצאת שיחת טלפון, מכשיר השמיעה עם בלוטות’ הופך לאוזנייה לכל דבר שאיננה מחייבת התנתקות וחיבור מחדש.
- באמצעות מכשירי שמיעה עם טכנולוגיית בלוטות’, קיימת אפשרות לשלוט במכשיר השמיעה דרך אפליקציה ייעודית ולשנות הגדרות כמו עוצמת השמע, בחירה של תוכנית שמע בהתאם לסביבה בה נמצאים והגדרות מתקדמות נוספות.
- השליטה על הגדרות מכשיר השמיעה באמצעות אפליקציה ייעודית בסמארטפון קלות ונוחות יותר לתפעול מלחיצה על הכפתורים הזעירים על גבי המכשיר עצמו.
- ניתן לקבל במכשירי שמיעה מסוימים שירותים נוספים כמו איתור מכשיר שמיעה שאבד באמצעות איכון GPS ועוד.
החסרונות במכשירי שמיעה שמתחברים לסלולר דרך בלוטות’.
- תפעול מכשיר מסוג זה עשוי להיות מאתגר עבור בני הגיל השלישי בתוספת מכשיר חכם ואפליקציות נלוות.
- קיצור זמן הסוללה של מכשיר השמיעה כאשר אופציית הבלוטות’ פעילה.
- חיבור זה אינו קיים בכל המכשירים.