רעש הוא מפגע סביבתי. המוביל לנזק שמיעתי וטינטון. חשיפה לרעש חזק היא אחד הגורמים לירידה בשמיעה, גם אם לא תמיד הנזק הוא מיידי חשיפה לרעש בעוצמה העולה על 85 דציבל עלולה לגרום לנזק מצטבר ובלתי הפיך בשמיעה.
רעש הוא מטרד סביבתי והשפעותיו השליליות הן רבות. אך גם מההיבט הקליני, רעש הוא הרבה מסתם מטרד הפוגע באיכות החיים שלנו. חשיפה לרעש נחשבת לאחד הגורמים לירידה בשמיעה אצל מבוגרים. חשיפה לרעש חזק וממושך היא אחת הסיבות לירידה משמעותית ובלתי הפיכה בשמיעה כבר בגיל צעיר. חשוב לזכור ולהבין כי בשונה מחשיפה לזיהום אוויר, אשר מלווה בתחושה גופנית לא נעימה, חשיפה לרעש (ובעיקר אם היא קבועה), היא אינה כואבת ולא גורמת לנזק ישיר ועל כן קשה לזהות את הפגיעה, אך למרות זאת ואף על פי כן, חשוב להבין כי גם חשיפה חד פעמית עלולה לגרום לנזק ובין היתר לטינטון וכפועל יוצא לבעיות ריכוז ובעיות שינה.
לא כל רעש הוא רעש מסוכן שהשלכותיו הן פגיעה בשמיעה. אך במקרה של חשיפה ממושכת לרעש חזק או אפילו חשיפה חד פעמית ופתאומית לרעש בדציבלים גבוהים במיוחד עלול להיגרם נזק קבוע ובלתי הפיך לשמיעה.
את עוצמת הקול מודדים בדציבלים. דרך המדידה היא בבדיקת לחץ גל הקול על האוזן בדציבלים. דציבלים מודדים בשיטה לוגריתמית כך ש0 דציבל זו העצמה השקטה ביותר הקיימת. עצמה של 10 דציבל היא למעשה מכפלה של פי 10 משקט מוחלט. עצמה של 20 דציבל היא גדולה פי 100, ועצמה של 30 דציבל גדולה פי 1000 מ- 0 דציבל. רעש סביבתי שקט נמדד בכ30 דציבל ושיחה בטונים רגילים בין אנשים ברמה של 60 דציבל. רוב המדינות המתוקנות קבעו כי רמה של מעל ל85 דציבל עלולה לגרום נזק לשמיעה.
רעש אינו תלוי רק ברמת הדציבלים ותלוי בגורמים נוספים
מוזיקה במועדונים, שיפוץ מהבית של השכן, שימוש באוזניות בווליום גבוה, סביבת עבודה רועשת כל אלה ועוד עלולים לגרום לטינטון או לנזק זמני או בלתי הפיך לשמיעה.
ירידה בתדרים הגבוהים: בבדיקת שמיעה הנערכת לאנשים שנחשפו לרעש באוזניים ניתן לראות כי קיימת ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים. הדבר בא לידי ביטוי בשמיעה חלשה יותר ולעיתים פחות ברורה ומעוותת. הפגיעה יכולה להחמיר עם השנים ולפגוע בתדרים נוספים.
טינטון: טינטון הוא רעש באוזניים. הרעש יכול להיות צפצוף, רעש של גלי ים ורעש מתמשך שאינם ממקור חיצוני. טינטון בעוצמה חלשה או בינונית מורגש בעיקר בלילה או בזמן שקט. טינטון יכול להיות אקוטי וזמני או כרוני. הסיבות לטינטון הן רבות אך קיים קשר ישיר בין חשיפה לרעש לבין טינטון.
מלבד הפגיעה בשמיעה, רעש חזק משפיע על בריאותנו בצורות נוספות הוא פוגע בכושר הריכוז, ביכולת החשיבה, בעבודה ובלמידה,אינו מאפשר שינה טובה והתאוששות.
מחקרים רבים מראים כי רעש משפיע בצורה שלילית על תפקוד מערכות הגוף השונות, כמו מערכת העצבים, מערכת הלב וכלי הדם.
אם אתם חשים כי יש לכם ירידה ו/או הפרעה בשמיעה (או לילדיכם), עליכם לגשת אל רופא אף אוזן גרון, על מנת לאושש או להפריך תחושה זו.
היה ונשללו תופעות קליניות אלו ואחרות, נכון כי תפנו אל רופא אף אוזן גרון ותבקשו ממנו שיערוך עבורכם בדיקת שמיעה מקיפה ומקצועית במכון לבדיקת שמיעה. במידה ואתם זקוקים למכשיר שמיעה, בצעו התאמה מקצועית שאכן תצליח לשפר לכם את השמיעה.
בעיות שמיעה הן בעיות שעלולות להחמיר באם לא מטפלים בהם כראוי, מה עוד שבעיות שמיעה הן בעיות שגוררות בעיות נלוות בתחומי חיים רבים וביניהם תקשורת עם הסביבה והחברה, ביטחון עצמי, תעסוקתי ועוד. ככל שהטיפול יינתן במהירות האפשרית, כך ניתן יהיה לשפר את איכות החיים.
מכון אופקים מעמיד לשירותכם את ניידת בדיקות השמיעה המובילה והמתקדמת בישראל. הניידת, נותנת מענה בפריסה ארצית רחבה למכשירי שמיעה בחיפה, גוש דן, אשדוד, נתניה ,ירושלים ועוד יכולה לספק את המענה המקיף והאיכותי ביותר, בביתכם. כן, אתם שומעים נכון – שירות VIP מיוחד עד הבית!