5 טיפים לשמירה על אוזניים בריאות

ליקוי שמיעה ילדים

חוש השמיעה

חוש השמיעה הוא חלק מהותי לתקשורת שלנו עם הזולת והסביבה. דרך התוועדות לצלילים, אנו יכולים לדעת את אשר מתרחש סביבנו, לנווט את דרכנו, להאזין למוזיקה להיזהר ולהימנע מסכנות. אך בעוד שעבור רובנו חוש השמיעה זוהי עובדה בסיסית ומובנית מאליו, חוש זה מתבסס על מכונה משומנת ויעילה המורכבת משלושה חלקים באוזנינו אשר לכל אחד תפקיד מהותי לשמיעה תקינה, האוזן החיצונית, האוזן התיכונה והאוזן הפנימית.

חוש השמיעה הוא יקר ומהותי אך עם השנים הוא הולך ונעלם מחיינו, כיום יותר מבעבר נדרש מהאוזניים שלנו להיות חזקות כדי להתגבר על המכשולים והאתגרים בהם אנו מציבים אותן. בשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר אנשים אשר סובלים מירידה בשמיעה. מרגישים ירידה בשמיעה? יכולה להיות שהגיע הזמן לשמור על האוזניים, ליקטנו עבורכם טיפים שימושיים שיפחיתו את הסיכון שלכם לאובדן השמיעה מומלץ לכם לאמץ אותם אל שגרת חייכם.

5 טיפים לשמירה על חוש השמיעה

  1. הימנעות מרעש: רעש הוא הגורם המשמעותי מבין הגורמים הבריאותיים השונים לירידה בשמיעה. נזק בלתי הפיך יכול להיגרם בשתי דרכים- חשיפה קצרה לרעש קיצוני, כגון פיצוץ או חשיפה מתמשכת לרעשים מעל רמת רעש של 85-90 דציבל. לצערנו רעש של 85-90 דציבל נפוץ בחיי היומיום שלנו. אז מה עושים כדי להימנע מנזק בלתי הפיך? איך שומרים על השמיעה מפני רעשים הסובבים אותנו מדי יום? זהו מתי אתם בסכנה. את הנזק לשמיעה אפשר לסמן במספרים. כאמור הסכנה מתחילה ברגע שרמת הרעש חוצה את גבול ה85-90 דציבל. הסכנה המשמעותית ביותר היא במועדונים ובמסיבות שם הרעש מגיע בקלות ל110 דציבל ובהופעות רועשות מגיע אף ל120 דציבל- אם אתם מוצאים את עצמכם במסיבה או מועדון צועקים חזק מדי, ולא שומעים אתכם סימן שהרעש חזק מדי, כדאי שתתרחקו מהרמקולים, או אפילו תצאו להפסקה של כמה דקות מהמקום. אם כבר נחשפתם לרעש מעל הרמות המומלצות תדאגו לקחת הפסקה משמעותית של שקט כדי לתת לאוזניים להתאושש.
  2. שימוש באטמי אוזניים/ אוזניות הגנה: בכל מצב בו אנו יודעים כי אנו עומדים להיחשף לרעש קיצוני יש להגן על האוזניים עם אטמים או אוזניות אטימה. לרוב אנו יודעים מראש על מצבים בהם אנו עלולים לסכן את השמיעה- הופעות, מסיבות, מועדונים, עבודה עם כלים כבדים, רעשי ירי וכו. בסביבות עבודה כאלה החוק מחייב את המעסיק להגן על העובדים בציוד הגנה הנדרש, אך הרוב המקרים נדרש להגן על עצמנו. הערכו מראש למצבים אלה בציוד הגנה מתאים.
  3. האזינו למוזיקה באוזניות בצורה מבוקרת: האזנה למוזיקה באוזניות בעוצמה מוגברת מסוכנת לשמיעה. סף הבטיחות המומלץ, כלומר, העוצמה המירבית לשמיעת מוזיקה באוזניות הינה 50% (לא מעל העוצמה הבינונית) הקפידו לשמור על עוצמה זו וכך לא תסכנו את שמעתכם.
  4. בדיקת שמיעה תקופתית: אם הנכם נחשפים למקורות רעש חזקים לעיתים קרובות בסביבת העבודה או למשל הולכים להרבה מסיבות והופעות מומלץ לבצע בדיקת שמיעה תקופתית רצוי במכון לבדיקת שמיעה ולהבין אם קיימת ירידה בשמיעה ועד כמה משמעותי הנזק. בבדיקה כזו ניתן יהיה לגלות נזקי רעש עוד בטרם משמעותן תחמיר ותהפוך קשה מדי לחיי היום יום.
  5. הימנעו מניקוי אוזניים עצמי ושימוש בקיסמי אוזניים: קיסמי אוזניים שנועדו לניקוי אוזניים, עלולים לעשות את הפעולה ההפוכה, ולהכניס את השעווה פנימה עמוק אל תוך האוזניים ולפגוע בהן. על כן הימנעו מהחדרת קיסמים אל תוך האוזניים. כן רצוי לבקש מרופא המשפחה או רופא אף אוזן גרון שיבדוק מדי פעם שהתעלה נקייה ואם לא שימליץ על אופציות לניקוי השעווה.
טיפים לשמירה על אוזניים בריאות
5 טיפים לשמירה על אוזניים בריאות

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע"מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 072-3712712
דילוג לתוכן